اشتراک گذاری در ...

مبحث 22 مقررات ملی ساختمان (مراقبت و نگهداري) ویرایش 1392

فرمت فایل: pdf
نویسنده: دفتر مقررات ملّی ساختمان - جمعی از نویسندگان
ناشر: نشر توسعه ایران
ویرایش: ویرایش اول 1392
درباره فایل

مقدمه:

در كشورهاي مختلف به منظور نيل به اهدافي از جمله ايمني، سلامت، بهداشت و صرفه اقتصادي فرد و جامعه، تدوين و ضوابط و مقرراتي را در بخش هاي مختلف فعاليت هاي ساختماني مدنظر قرار داده اند، به نحوي كه در دنياي امروز كمترين كشوري را مي توان يافت كه با تدوين قوانين عمومي يا اختصاصي، فعاليت هاي ساختماني را تحت نظم در نياورده باشد.

در كشور ما نيز وزارت راه و شهرسازي در اجراي ماده 33 قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان تدوين و بازنگري مباحث مقررات ملّي ساختمان را با رويكرد توجه به شرايط اقليمي و اجرايي كشور و اقتصادي و معيشتي مردم در دستور كار خود قرار داده است.

در برنامه ريزي هاي انجام شده از سال 1387 تاكنون بر تدوين و بازنگري مباحث مقررات ملّي ساختمان با هدف آشنايي و هماهنگي دست اندركاران ساخت و ساز با علوم فني-مهندسي روز دنيا و با هدف ارتقاء كيفيت ساخت و سازها توجه ويژه اي شده است. همچنين با هدف شفاف سازي و ارائه توضيحات مفهومي درخصوص مباحث مذكور، تهيه راهنماهاي مربوطه نيز به جد، در دستور كار دفتر مقررات ملّي ساختمان قرار گرفته است.

آنچه مسلم است شهرداري ها به عنوان دستگاه مسئول عهده دار كنترل ساخت و ساز در شهرها مهمترين وظيفه را در رعايت مقررات ملّي ساختمان بر عهده دارند كه مي بايست با همكاري سازمان هاي نظام مهندسي ساختمان و سازمان ملّي استاندارد ايران و همچنين با استفاده از كمك تشكل هاي حرفه اي نسبت به ترغيب و تشويق استفاده از روش هاي نوين ساخت و حفاظت از طرح هاي بالادستي شهري در اين خصوص اقدام كنند.

ساختمان يك سرمايه ملّي است و عدم كنترل هاي لازم پس از ساخت آن، خسارت هاي جبران ناپذيري بر اقتصاد هر كشور بر جاي مي گذارد.

اجزاي ساختمان شامل بخش هاي مختلف معماري، سازه، تأسيسات برقي و تأسيسات مكانيكي در طول عمر مفيد خود، بر اثر عوامل ناشي از شرايط جوي و خطرات طبيعي مانند زلزله، سيل و طوفان، قصور در نگهداري، بهره برداري نامناسب، عدم كنترل و بازرسي هاي ادواري از شرايط بهره برداري تأسيسات برقي و مكانيكي و پايداري قطعات نما و ساير اجزاي الحاقي ساختمان، عدم كنترل شرايط پي، خاك زير شالوده و ديوارهاي بناهايي كه در مجاورت ساختمان هاي در حال ساخت يا تجديد بنا هستند، ممكن است دچار فرسودگي زودرس و از دست دادن عملكرد صحيح خود از نظر ايمني و بهداشت شوند.

از اينرو براي نگهداري از ساختمان و اجزاي آن نياز به تدوين و ترويج ضوابط و مقرراتي است تا بر اساس آن، اشخاص ذيصلاحي كه در اين مبحث تعيين شده اند، بتوانند عملكرد صحيح ساختمان را در طول عمر مفيد آن كنترل نموده و در صورت نياز اقدام به تعمير يا تقويت اجزاي آسيب ديده نمايند.

اين مجموعه ويرايش اول مبحث بيست و دوم مقررات ملّي ساختمان با عنوان “مراقبت و نگهداري از ساختمان ها”  است و هدف آن ارائه حداقل ضوابط و مقرراتي است كه با رعايت آنها شرايط ايمني، قابليت بهره برداري مناسب، بهداشت، آسايش ساكنين، بهره دهي مناسب و پايايي ساختمان هاي موضوع اين مبحث فراهم مي شود.

اميد است اين مجموعه براي مهندسان كشور مفيد واقع شده و كميته تخصصي مبحث بيست و دوم مقررات ملّي ساختمان را كماكان از راهنمايي ها و اظهارنظرهاي خود، بهره مند سازند.

فهرست عناوین:

۱-۲۲ کلیات

٢٢-٢ نظامات اداری‌

٢٢-٣ معماری‌ و سازه

٢٢-٤ نور، تهویه‌ و شرایط‌ سکونت‌

٢٢-٥ تأسیسات مکانیکی‌

٢٢-٦ تأسیسات بهداشتی‌

٢٢-٧ تأسیسات برقی‌

٢٢-٨ تأسیسات گازرسانی‌ ساختمان ها

٢٢-٩ حفاظت‌ در برابر حریق‌

٢٢-١٠ آسانسورها و پلکان برقی‌

آرشیو کتابخانه

پر مخاطب‌ترین فایل‌های آموزشی رایگان

یوتیوب ما

برای مشاهده ویدیوهای یوتیوب سیویل ژئوتک کلیک کنید!

نقشه راه یادگیری
آرشیو کتابخانه

پر مخاطب‌ترین فایل‌های آموزشی رایگان