اشتراک گذاری در ...

مجموعه کامل نشریه شماره 120 (آیین‌نامه بتن ایران (آبا)) ویرایش 1400

فرمت فایل: zip
نویسنده: دفتر تدوين ضوابط و معيارهاي فني - جمعی از نویسندگان
ناشر: سازمان مديريت و برنامه ريزی كشور
ویرایش: 1400 (تجدید نظر دوم)
درباره فایل

مقدمه جلد اول (تحلیل و طراحی):

آيين نامه بتن ايران (آبا) ابتدا به صورت مجموعه اي از دستورالعمل هاي اجرايي كارهاي بتني در سال 1351 تحت شماره هاي 1-18 الي 5-18 به همت دفتر فني سازمان برنامه و بودجه تهيه و تدوين شد و به صورت استانداردهاي ملي در موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي وقت به ثبت رسيد. در اين مجموعه ضوابطي براي تحليل و طراحي سازه هاي بتني ارائه نشده و تدوين آن به بعد موكول شده بود.

آيين نامه اي كه تحليل و طراحي سازه ها را پوشش دهد و راهنمايي براي مهندسين باشد در دهه 70 توسط دفتر فني سازمان برنامه و بودجه در دستور كار قرار گرفت و براي انجام آن از عده اي از اساتيد دانشگاه ها و دست اندركاران طراحي اينگونه سازه ها دعوت بعمل آورده شد. نتيجه كار اين گروه، سرانجام در سال 1372 به صورت نشريه شماره 120 سازمان برنامه و بودجه منتشر و طي مراحل قانوني ابلاغ گرديد و در سال 1379 تجديدنظر شد.

ويرايشي كه اينك عرضه مي شود، با توجه به سوابق فوق، «تجديدنظر دوم» مي باشد كه با تشكيل دبيرخانه آبا در مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي، با نظرخواهي گسترده در مراحل مختلف انجام پروژه و بررسي و تدقيق در31 كارگروه و در دو جلد با نام هاي «تحليل و طراحي» و «مصالح و اجرا» به همراه تفسير، تنظيم شده است. در اين ويرايش، تغييرات بسياري گنجانده شده كه شرح آنها در فصل اول اين جلد آورده شده است. لازم به ذكر است كه نسخ جديد مباحث مقررات ملي ساختمان نيز، با اين ويرايش آبا هماهنگ بوده و از يك فلسفه طراحي تبعيت مي كنند.

فهرست عناوین جلد اول:

1- کلیات

2- علائم و تعاریف

3- مشصات مکانیکی بتن

4- مشخصات مكانيكي آرماتورها

5- الزامات سيستم هاي سازه اي

6- تحليل سيستم ها

7- ضريب هاي بار، تركيبات بارگذاري و ضريب هاي كاهش مقاومت

8- ارزيابي مقاومت مقطع در خمش، بارمحوري، برش، پيچش و برش – اصطكاك

9- دال هاي يك طرفه

10- دالهاي دوطرفه

11- تیرها

12- ستون ها

13- دیوارها

14- دیافراگم ها

15- شالوده هاي بتن آرمه

16- اتصالات تير به ستون و دال به ستون

17- نواحي اتصال اعضاي سازه اي به يكديگر

18- مهار به بتن

19- الزامات بهره برداري

20- ضوابط ويژه براي طراحي در برابر زلزله

21- جزييات آرماتورگذاري

22- روش طراحي خرپايي (بست و بند)

23- طراحي در برابر آتش

24- مدارك طرح و الزامات اجرايي

25- ارزيابي مقاومت سازه هاي موجود

مقدمه جلد دوم (مصالح و اجرا):

با گذشت حدود ۲۰ سال از تجدید نظر قبلی آئین نامه بتن ایران (آبا) و سپری شدن بیش از ۱۵ سال از انتشار تفسیر جلد مصالح و مسائل اجرایی آبا و پس از حدود ۶ سال از واگذاری امر خطیر تدوین آن به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به یاری خداوند متعال تجدید نظر دوم آبا و تفسیر آن که در واقع یک تدوین مستقل محسوب می شود در دسترس شما عزیزان و دست اندرکاران بتن، طراحان و صنعتگران، استادان، دانشجویان دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی قرار می گیرد.

در طی سال های گذشته تغییرات و پیشرفت هایی در ارتباط با بتن دیده می شد و به هرحال ضرورت یک تجدید نظر و حتی یک تدوین جدید احساس می شد. در این مدت بواسطه پژوهش های متعدد و تجربیات علمی و اجرایی در مراکز آموزشی و پژوهشی مهندسین مشاور پیمانکاران و سازندگان بتن آماده و قطعات بتنی پیشرفت های جدی در رابطه با بتن کشور مشاهده می شد و آئین نامه قبلی جوابگوی نیازهای اجرایی نبود.

ویرایشی که اینک عرضه می شود با توجه به سوابق فوق تجدید نظر دوم می باشد که با تشکیل دبیرخانه آبا در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی همراه با نظر خواهی گسترده در مراحل مختلف انجام پروژه و بررسی و تدقیق در ۱۹ کارگروه و در دو جلد با نام های “تحلیل و طراحی” و “مصالح و اجرا” به همراه تفسیر تنظیم شده است. در این ویرایش تغییرات زیادی گنجانده شده که شرح آنها در فصل اول جلد اول آورده شده است. لازم به ذکر است که نسخ جدید مباحث مقررات ملی ساختمان نیز با این ویرایش آبا کاملا هماهنگ بوده و از یک فلسفه طراحی تبعیت می کنند.

در این جلد کمیته مصالح و اجرا تصمیم گرفت تا در ۱۱ فصل در ارتباط با مصالح مصرفی بتن و مسایل اجرایی آن موضوعاتی را مطرح کند و به آن ها بپردازد که قالب بندی و الزامات اجرایی آرماتورها را نیز شامل می شود.

از آنجا که تغییرات جدی در این تدوین ایجاد شده است. عملا مانند تجدید نظر اول نمی توان این تغییرات را با قرار دادن خط در حاشیه سمت راست متن اصلی با تفسیر و توضیح آن نشان داد و مشخص نشود. در این تجدید نظر، تفسیر یا توضیحات هر بند در روبروی آن آمده است تا کاربر بتواند براحتی از آن استفاده کند. همچنین تصمیم گرفته شد تا از ذکر محتویات استانداردها خودداری شود و فقط به نام و شماره آنها اشاره شود در وهله اول سعی شد به استاندارد ایران ارجاع داده شود و در غیاب آن از استانداردهای ASTM و EN استفاده شود.

یک فصل به واژه های مورد نیاز اختصاص یافت. فصل های دیگر از جمله فصول مصالح مصرفی، کیفیت بین، مبانی طرح مخلوط، دوام، اجرا، ارزیبایی و پذیرش بتن، قالب بندی، درزها و بتن های ویژه با تغییرات جدی واقع گردید و در مواردی برای اولین بار به نکات خاصی اشاره شد که وجه مشخصه این تجدید نظر است.

بحث دوام یکی از مهمترین موضوعاتی است که به همت و پیگیری استاد گرانقدر شادروان پروفسور رمضانیان پور در این مجلد به عنوان یک ماندگار ارزشمند به جامعه فنی و مهندسی تقدیم شده است و امید است که باعث افزایش کیفیت و عمر ساخت و سازهای بتنی کشور شود.

فهرست عناوین جلد دوم:

1- کلیات

2- واژه ها و تعاريف

3- مشخصات مصالح بتن

4- مشخصات اجرايي آرماتورها

5- مباني طرح مخلوط بتن

6- دوام يا پايايي بتن

7- الزامات اجرايي بتن

8- ارزيابي و پذيرش بتن

9- قالب بندی

10- درزهاي سازه هاي بتني

11- بتن هاي ويژه

این فایل شامل جلد سوم (واژه نامه)، تجدیدنظر دوم آیین‌نامه بتن ایران (آبا) نرم‌افزار طرح مخلوط بتن ویرایش 1400 و تجدیدنظر دوم آیین‌نامه بتن ایران (آبا) نرم‌افزار کنترل کیفیت بتن 1400 نیز می‌باشد.

آرشیو کتابخانه

پر مخاطب‌ترین فایل‌های آموزشی رایگان

یوتیوب ما

برای مشاهده ویدیوهای یوتیوب سیویل ژئوتک کلیک کنید!

نقشه راه یادگیری
آرشیو کتابخانه

پر مخاطب‌ترین فایل‌های آموزشی رایگان