1- آنچه در این آموزش خواهیم خواند…
فصل اول کتاب مقاومت مصالح بیر جانسون با عنوان مقدمه – مفهوم تنش در 7 آموزش بررسی شده است. این آموزش بخش اول از این فصل (روشهای استاتیکی در فصل 1 مقاومت مصالح بیر جانسون) میباشد. در این آموزش مرور کوتاهی بر روشهای استاتیکی خواهیم داشت.
2- کتاب مرجع درس مقاومت مصالح
در مبحث مقاومت مصالح کتاب مقاومت مصالح فردیناند پی. بیر، ای راسل جانستون و… را استفاده میکنیم. ترجمههای خوبی نیز از آن به چاپ رسیده است. همچنین فایل کتاب زبان اصلی و پاسخ نامه آن را میتوانید از بخش کتابخانه دانلود کنید.

هدف اصلی از مطالعه مقاومت مصالح، تحلیل و طراحی انواع سازهها است. هر دو جنبه تحلیل و طراحی نیازمند تعیین تنشها و تغییر شکلها میباشد. بنابراین در این فصل درباره مفهوم تنش صحبت میشود.
3- مرور کوتاهی بر روشهای استاتیکی
مبحث استاتیک و روشهای مربوط به آن در آموزشهای قبل در سایت موجود میباشد و میتوانید بسته به نیاز به آنها مراجعه کنید در این بخش تنها مرور کوتاهی بر این روشها خواهیم داشت. برای این منظور سازه شکل زیر را بررسی میکنیم. این سازه دارای دو عضو و تکیهگاههای مفصلی میباشد.

دیاگرام آزاد آن مانند شکل زیر رسم میشود. سازه مفروض معین است اما صلب نیست. برای اثبات دو نیرویی بودن سازه معادلات تعادل زیر را مینویسیم.

حال از 4 مجهول ما، دو مجهول محاسبه و دو مجهول Ay و Cy با کمک معادلات تعادل قابل محاسبه نیست بنابراین به روش زیر عمل میکنیم و نمودار جسم آزاد بازوی AB را رسم میکنیم و معادلات تعادل برای آن را مینویسیم.

حال که مولفههای نیروهای مجهول را داریم برآیند آنها را محاسبه میکنیم.

حال ثابت کردیم که اعضا سازه دو نیرویی هستند. اما اگر از ابتدا این موضوع را میدانستیم به روش زیر عمل میکنیم. معادلات تعادل در گره A و B را مینویسیم.
